Skriven av :   Zac Poonen kategorier :   Ledare
WFTW Body: 

David ställdes inför många svårigheter och prövningar under en period av ungefär 13 år genom vilka han slutligen blev en Guds man och en framgångsrik kung.

År senare, skrev han dessa ord: "Du har prövat mig O Gud. Du har luttrat mig som silver renas. Du lät mig fastna i näten. Du lät tunga, påfrestande bördor läggas på min rygg. Du lät människor fara fram över mitt huvud. Du förde mig genom den brinnande elden och sedan genom iskallt vatten. Men till slut, förde Du ut mig till en plats av andligt överflöd och smörjelse, där min bägare nu flödar över av välsignelse till mängder av människor. Lovad vare Herren" (Psaltaren 66:10-12 - egen omskrivning).

Saul, däremot, växte upp i ett rikt hem, och gick direkt ifrån detta bekväma liv till att bli kung. Han ställdes aldrig inför prövningar eller svårigheter. Därför lärde han aldrig känna Gud och han var ett misslyckande som kung.

Salomo, som kom efter David, mötte heller inte några prövningar eller svårigheter. Som prins i kungapalatset växte han upp i bekvämlighet och utan bekymmer. Även han blev ett misslyckande som kung.

Dessa exempel lär oss att det är bara genom prövningar och svårigheter som vi kan lära känna Gud och bli effektiva och ha framgång i vår mission. Det var detta som gjorde Paulus en sådan framgångsrik apostel (Läs 2 Kor.1:4-11; 11:23-33). Det är därför många predikanter idag, som har blivit rika genom att predika evangeliet och som lever i komfort, varken själva är andliga eller gudfruktiga exempel för sin flock.

Gud kan ha kallat dig till att vara Hans tjänare. Men tro inte att du är redo att tjäna Honom, bara för att du är kallad. Om du inte troget går igenom långa perioder av prövningar, kan du inte vara en andlig ledare för Guds folk. Du kommer bara att sluta på samma sätt som Saul och Salomo, och slutligen förstöra dig själv. Gud måste alltså först ta dig igenom långa perioder av prövningar och svårigheter. Han kommer låta andra missförstå dig och vara avundsjuka på dig. Han kommer låta dem tysta ner dig och förtrycka dig. Om du ödmjukar dig själv (som David gjorde) och litar på Gud, i alla dessa omständigheter, kommer Gud en dag att föra dig fram, till en plats av överflöd och välsignelse.

Hör, du som har öron att höra med.